Het treinstation van Leiden een eeuw geleden

In 1920 kreeg het treinstation van Leiden een tweede perron. Van dit perron zouden in het vervolg de treinen van Leiden naar Den Haag kunnen vertrekken. Volgens de pers veroorzaakte deze uitbreiding van het station een “onhoudbare” toestand voor de reizigers. Ook de geplaatste wachthuisjes zorgden voor kritiek, omdat personen van “enige corpulentie er nog ten halve zouden buiten steken”. Hieronder het perscommentaar van honderd jaar geleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s